+31 (0)528 204 037 of mail ons.                        

Aqua HSL 35/m 2 product(en)

Aqua HSL 35/m is een watergedragen 3-in-1 houtbeits en is een extreem matte beits voor de behandeling van houten gevelbekleding.
 • Aqua HSL-35/m Kleurloos - geen bescherming tegen vergrijzing Aqua HSL-35/m Kleurloos

  Aqua HSL-35/m Kleurloos - geen bescherming tegen vergrijzing

  € 69,95
 • Aqua HSL-35/m RAL kleuren Aqua HSL-35/m RAL kleuren

  Aqua HSL-35/m RAL kleuren

  € 74,95

Thermisch gemodificeerd hout

Thermisch gemodificeerd hout wordt steeds populairder als materiaal voor gevelbekleding vanwege de vele voordelen die het biedt. Hier zijn een aantal redenen waarom thermisch gemodificeerd hout gebruikt wordt bij gevelbekleding:

 1. Verbeterde duurzaamheid: Thermisch gemodificeerd hout heeft een hogere weerstand tegen schimmels, rot, insecten en andere vormen van biologische aantasting dan onbehandeld hout. Hierdoor gaat het langer mee en blijft het er mooi uitzien.

 2. Verbeterde stabiliteit: Thermisch gemodificeerd hout een lagere vochtopname dan onbehandeld hout, waardoor het minder gevoelig is voor kromtrekken en scheurvorming. 

 3. Verbeterde esthetiek: Doordat thermisch gemodificeerd hout op hoge temperatuur is gebracht is al het 'leven' eruit. Door de suikers die zijn achtergebleven kan de kleur van het hout veranderen, waardoor het een unieke uitstraling krijgt. 

Kortom, thermisch gemodificeerd hout biedt verbeterde duurzaamheid, stabiliteit, esthetiek en is milieuvriendelijk. Dit maakt het een aantrekkelijke optie voor gevelbekleding.

Verkleuring van thermisch gemodificeerd hout

Zoals benoemd in punt 3 hierboven, kan thermisch gemodificeerd hout nog verkleuren. Voor sommige mensen is dit een pluspunt, voor andere mensen juist een nadeel.

Remmers Induline GW-310

Om de verkleuring van het hout zoveel mogelijk te beperken kan het hout behandeld worden met bijvoorbeeld Remmers Induline GW-310. Wanneer u de kleur van het thermisch gemodificeerde hout zoals thermisch frake of thermisch ayous zoveel mogelijk wenst te behouden adviseren wij om een kleur Remmers Induline GW-310 te kiezen met redelijk veel pigment, dus een vrij donkere kleur. Het liefst nog een tint donkerder dan de originele kleur van het hout. Hoe meer pigment in het product aanwezig is, des te beter het hout bestand is tegen verkleuring. 

Remmers Aqua HSL-35/m

Wanneer juist gekozen wordt voor gevelbekleding met thermisch gemodificeerd hout omdat het nog verkleurd adviseren wij Remmers Aqua HSL-35/m in één van de Natural Look kleuren. Deze Remmers Aqua HSL-35/m naturel look kleuren zijn licht gepigmenteerd waardoor UV-straling invloed heeft op het hout. De natuurlijke verandering van het thermisch gemodificeerd hout blijft hierdoor bestaan.

Kopshoutbescherming - Induline SW-910

Advies voor de kopse kanten is om deze de behandelen met Remmers Kopshout Bescherming.

Kopshout Bescherming is specifiek bedoeld voor de behandeling van kopse kanten en zaagvlakken.
We adviseren om de kopse kanten van thermisch gemodificeerd hout, ook wel zaagsnedes of zaagvlakken genoemd, te behandelen met 1-2 lagen Kopshoutbescherming - Induline SW-910. Dit omdat dit product een filmvormende laag op het hout legt, waardoor inwatering tot een minimum wordt beperkt.