+31 (0)528 204 037 of mail ons.                        

Bleekmiddel tegen looizuur 2 product(en)

Looizuur op douglashout verwijst naar een natuurlijk verschijnsel dat kan optreden bij hout van de douglasspar. Het fenomeen heeft te maken met de aanwezigheid van looizuur in het hout.

Wat is Looizuur op Douglashout?

Looizuur is een natuurlijke chemische stof die van nature voorkomt in veel houtsoorten, waaronder douglas. Het is een polyfenol en staat bekend om zijn astringente (samentrekkende) eigenschappen. Looizuur kan in het hout aanwezig zijn als gevolg van het groeiproces van de boom.

Bij douglashout kan looizuur na verloop van tijd naar het oppervlak van het hout migreren, vooral bij blootstelling aan vocht. Wanneer dit gebeurt, kan het looizuur reageren met metalen, zoals ijzer, en leiden tot verkleuringen op het houtoppervlak. Dit staat bekend als looizuurslag.

Hoe ziet looizuurslag eruit op douglashout?

Looizuurslag op douglashout kan zich manifesteren als donkere vlekken of verkleuringen. Deze vlekken ontstaan doordat het looizuur reageert met metalen die aanwezig zijn in het hout of in contact zijn gekomen met het hout, zoals spijkers, schroeven of metalen bevestigingsmiddelen.

Is looizuur schadelijk voor Douglashout?

Looizuurslag op douglashout is over het algemeen een esthetisch probleem en heeft meestal geen invloed op de structurele integriteit van het hout. Het is eerder een natuurlijke reactie en komt vaak voor bij verschillende houtsoorten.

  • Bleekmiddel tegen looizuur Bleekmiddel tegen looizuur

    Bleekmiddel tegen looizuur

    € 59,95

Hoe is ooizuur uitslag te behandelen of e voorkomen?

  1. Natuurlijk verloop: In veel gevallen zal looizuurslag in de loop van de tijd vanzelf vervagen door blootstelling aan de elementen en regelmatige weersinvloeden.

  2. Oxidatie van metaal voorkomen: Het verminderen van contact tussen douglashout en metalen kan de kans op looizuurslag verminderen. Gebruik roestvrijstalen of gegalvaniseerde bevestigingsmiddelen om oxidatie van metalen te voorkomen.

  3. Afdichten: Het afdichten van het hout met een geschikte buitenbeits of sealer kan helpen om het looizuur binnen het hout te houden en blootstelling aan metalen te verminderen.

  4. Vooraf behandelen: Het vooraf behandelen van het hout met een speciale primer of looizuurfixeermiddel kan de migratie van looizuur verminderen.

Het is belangrijk op te merken dat looizuurslag een natuurlijk proces is en niet noodzakelijk schadelijk. Het kan zelfs bijdragen aan de unieke uitstraling van het hout. Als esthetische overwegingen echter belangrijk zijn, kunnen de genoemde preventieve maatregelen worden overwogen.