+31 (0)528 204 037 of mail ons.                        

WPC impregneerolie 9 product(en)

Het product WPC – Wood Polymer/Plastic Composite wordt steeds populairder vanwege zijn duurzaamheid. Echter, een aanzienlijk nadeel van WPC is dat het sterk kan verkleuren onder invloed van UV-straling. Om dit tegen te gaan, heeft Remmers speciaal WPC-impregneerolie ontwikkeld.

Remmers WPC-impregneerolie is ontworpen voor terrassen en schuttingen gemaakt van WPC, resysta en bamboe, zowel voor binnen- als buitentoepassingen. Deze olie is niet alleen waterafstotend, maar biedt ook bescherming tegen olie, vet en vuil. Het product moet worden aangebracht op een droge en stofvrije ondergrond. Voor gebruik dient de olie goed te worden opgeroerd. Vervolgens kan de WPC-impregneerolie worden aangebracht met een verfkwast, blokkwast of katoenen doek. Na 4 tot 6 uur kunt u het oppervlak beoordelen en, afhankelijk van het resultaat, eventueel een tweede laag aanbrengen.

De werking van WPC-impregneerolie neemt geleidelijk af onder invloed van weersomstandigheden. Indien nodig kan het oppervlak opnieuw behandeld worden met WPC-impregneerolie zonder voorafgaand schuren. Minimaal eenmaal per jaar is een nabehandeling noodzakelijk.

 • WPC impregneerolie Bruin WPC impregneerolie Bruin

  WPC impregneerolie Bruin

  € 74,95
 • WPC impregneerolie Grijs WPC impregneerolie Grijs

  WPC impregneerolie Grijs

  € 74,95
 • WPC impregneerolie Kleurloos WPC impregneerolie Kleurloos

  WPC impregneerolie Kleurloos

  € 74,95

Wood Plastic Composite (WPC): Een Innovatief Bouwmateriaal

Wood Plastic Composite (WPC) is een revolutionair bouwmateriaal dat steeds populairder wordt vanwege zijn unieke eigenschappen en duurzaamheid. Het is een samengesteld materiaal dat bestaat uit houtvezels, thermoplastische polymeren en additieven. Dit mengsel resulteert in een materiaal met de esthetiek van hout en de duurzaamheid van kunststof, waardoor het geschikt is voor verschillende toepassingen in zowel binnen- als buitengebruik.

Belangrijkste Kenmerken van WPC:

 1. Duurzaamheid: WPC combineert de natuurlijke uitstraling van hout met de duurzaamheid van kunststof. Het is bestand tegen rotten, schimmels en insectenplagen, waardoor het een uitstekende keuze is voor buitentoepassingen zoals terrassen, schuttingen en gevelbekleding.

 2. Onderhoudsarm: In vergelijking met traditioneel hout vereist WPC minimaal onderhoud. Het hoeft niet te worden geverfd, gebeitst of verzegeld. Simpelweg reinigen met water en zeep houdt het oppervlak fris en mooi.

 3. Milieuvriendelijk: Het gebruik van gerecyclede houtvezels en gerecycled plastic in de productie maakt WPC tot een milieuvriendelijk alternatief voor traditionele materialen. Het draagt bij aan het verminderen van afval en het behoud van natuurlijke hulpbronnen.

 4. Veelzijdigheid: WPC is veelzijdig en kan worden gebruikt voor verschillende toepassingen, zoals terrassen, vlonders, gevelbekleding, tuinmeubelen en meer. Het is verkrijgbaar in verschillende kleuren en texturen, waardoor het gemakkelijk kan worden aangepast aan verschillende ontwerpstijlen.

 5. Weerbestendig: Dankzij de thermoplastische component is WPC bestand tegen de effecten van weersinvloeden zoals UV-straling, regen en temperatuurwisselingen. Het behoudt zijn structuur en kleur langdurig, zelfs bij blootstelling aan verschillende weersomstandigheden.

Toepassingen van WPC:

 1. Terrassen en Vlonders: WPC is een populaire keuze voor buitenterrassen en vlonders vanwege de weerbestendigheid en duurzaamheid.

 2. Gevelbekleding: Als gevelbekleding biedt WPC een aantrekkelijke, duurzame en onderhoudsarme optie voor het verfraaien van gebouwen.

 3. Tuinmeubelen: WPC wordt vaak gebruikt voor het vervaardigen van tuinmeubelen vanwege de weerstand tegen vocht en insecten.

 4. Schuttingen: WPC-schuttingen combineren privacy met duurzaamheid en esthetiek, waardoor ze een populaire keuze zijn in de tuinbouw.

 5. Interieurtoepassingen: Binnenshuis wordt WPC ook gebruikt voor vloeren, wandbekleding en meubilair.

Wood Plastic Composite biedt een innovatieve oplossing voor duurzaam bouwen met de voordelen van zowel hout als kunststof. Het speelt een cruciale rol in het verminderen van het gebruik van natuurlijke hulpbronnen en draagt bij aan een duurzame toekomst in de bouwsector.